Recuperen a Càceres unes 12.000 peces arqueològiques que engloben més de cent mil anys d'història

La Policia Nacional ha detingut un arqueòleg que va arribar a "restaurar" alguna peça amb massilla blanca i cola de forma improcedent

Els objectes històrics recuperats a Càceres
Els objectes històrics recuperats a Càceres / Policia Nacional

Al voltant de 12.000 objectes arqueològics de gran valor històric han recuperat a la província de Càceres agents de la Policia Nacional. A les peces, que pertanyen a un arc cronològic que abasta més de cent mil anys d'història de la península Ibèrica, se'ls ha atribuït un "altíssim interés científic i gran valor econòmic".

Entre els objectes trobats hi ha pissarres visigodes, fíbules, restes de peces ceràmiques, instrumental mèdic d'època romana, milers de monedes de diferents èpoques i cultures, peces d'indústria lítica, fulles d'armes romanes i un revòlver històric.

Els agents han detingut un arqueòleg i llicenciat en Geografia i Història per la presumpta implicació en delictes contra el patrimoni històric i apropiació indeguda. El detingut havia participat en alguna prospecció arqueològica i fins i tot va arribar a "restaurar" alguna peça valuosa amb massilla blanca i cola de manera improcedent.

Peça intervinguda a Càceres
Peça intervinguda a Càceres / Policia Nacional

La investigació va començar quan els agents van tindre coneixement que una persona estava en possessió d'una quantitat considerable de pissarres d'origen visigot d'escriptura, dibuix i numerals, totes procedents d'espoli i amb un gran valor històric, circumstància que es va poder confirmar després de registrar el domicili. Aquestes pissarres presenten una particularitat, i és que estan fetes amb materials originals que pertanyien a una època de la qual es conserven escasses referències escrites.

També et pot interessar

stats