La recuperació dels bous al carrer desencadena una crisi de govern a Paiporta

Compromís per Paiporta acusa l’alcaldessa, del PSPV, de ‘trencar’ el pacte de govern

Celebració dels bous al carrer aquest dissabte a Paiporta
Celebració dels bous al carrer aquest dissabte a Paiporta / Jesús Moreno

La recuperació dels bous al carrer a Paiporta (Horta Sud) per part del PSPV ha obert un clevill en el si del govern municipal entre els socialistes i els socis de Compromís. 

Les festes taurines, que tenen lloc aquest dissabte després de quatre anys de prohibició, se suspengueren després que en 2018 un jove de 26 anys de Torrent perdera la vida en el municipi. La formació taronja ha acusat l’alcaldessa socialista Maribel Albalat de “trencar” el pacte de govern que comparteixen ambdues formacions des de juny de 2019 amb una decisió que qualifiquen d’“unilateral i no pactada”, ja que no ha estat negociada en junta de govern.

Paradoxalment, i en paral·lel a la celebració dels bous al carrer, aquest dissabte a les 10.30 hores la localitat celebra a la plaça Major la seua primera Trobada Animalista, organitzada per les regidories de Joventut i Medi Ambient, en mans de Compromís. L’objectiu de la jornada, en què participaran huit protectores i entitats animalistes, és conscienciar sobre la necessitat de millorar la convivència amb els animals.

La celebració dels actes taurins i de la fira animalista coincideixen en el mateix dia però en escenaris diferents i allunyats entre si, cosa que visibilitza la divisió existent en el si del govern municipal. Esquerra Unida i Podem s’han sumat a les crítiques al PSPV.

La seguretat dels actes taurins, en l’aire

La recuperació dels bous al carrer arriben en un moment en què les asseguradores posen cada vegada més entrebancs per a la cobertura de les festes. 

L’Ajuntament de Puçol (Horta Nord), que celebra la seua 18a Setmana Taurina a partir del pròxim 24 de juny, ha informat en un comunicat que a causa de l’altra sinistralitat de les últimes edicions “les companyies no volen contractar aquest tipus d'assegurances”, fet que deixa les festes pendents d’un fil.

L’alcaldessa, Paz Carceller, ha assegurat que “les assegurances per als tres actes de juny ens costen el doble que els de l'últim any complet i només dues companyies ho fan, la resta s'ha negat”. 

En aquest context, l’Ajuntament ha llançat la campanya “Viu els bous en mode 0,0” que pretén afrontar “els dos grans problemes que afecten la seguretat d’enfrontar-se al bou”, en referència a l’alcohol i les drogues.

També et pot interessar

stats