Puçol llança una campanya per uns bous 0,0 per abaixar els accidents i el preu de l’assegurança

La Federació de Bous al Carrer es planteja crear una mútua d'assegurances entre totes les penyes

Puçol llança una campanya per uns bous 0,0 / À Punt NTC

A Puçol (Horta Nord) han hagut de pagar el doble de prima d'assegurança a pesar que els actes amb bous previstos enguany duraran menys dies. Per això, l'Ajuntament ha llançat una campanya en què reclama que qui vaja als bous, no bega ni es drogue.

En només un any l'assegurança dels bous al carrer de Puçol ha pujat de 7.000 euros a 14.000 a causa de l’alta sinistralitat, explica a À Punt NTC l’alcaldessa, Paz Carceller, que afirma que, fins i tot, hi ha hagut asseguradores que han rebutjat assegurar-los. 

Per abaixar els accidents i, en conseqüència, el preu de l'assegurança, l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya antialcohol i antidrogues. El lema, "Pel teu bé i el de la festa, viu els bous en mode 0,0", busca conscienciar de la perillositat d’enfrontar-se als animals amb les facultats alterades. Una campanya que sembla ben rebuda entre el veïnat, que afirma que cal saber quan no s’està en condicions de participar en la festa, pel benestar propi i el de la resta de corredors i corredores. 

Segons la Federació de Bous al Carrer, l'augment de sinistralitat no és perquè la gent siga ara més inconscient o imprudent, sinó perquè se celebren més actes amb bous. A més, demanen que la Generalitat avale les despeses que no cobreix l'assegurança, conta el seu president, German Zaragozá. Una idea amb la qual no està d’acord l’alcaldessa de Puçol, que afirma que no pot ser que tot el poble haja de pagar perquè una persona entre al recinte sense estar en condicions.

Davant d'aquestes reticències de les administracions, i del debat social sobre si aquests actes són maltractament animal, en la Federació de Bous es plantegen crear una mútua d'assegurances entre totes les penyes.

També et pot interessar

stats