Els rectors reclamen un marc d’actuació comú per a tot el sistema universitari

La CRUE vol uns mínims compartits per a resoldre el curs vigent deixant marge d’autonomia als centres

Els rectors reclamen un marc d’actuació comú per a tot el sistema universitari
Els rectors reclamen un marc d’actuació comú per a tot el sistema universitari

La Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) ha insistit a reclamar aquest dijous un marc d'actuació comuna per a tot el sistema universitari espanyol que permeta a "cada universitat, en l'àmbit de la seua autonomia, prendre les mesures adequades" per a garantir l'ensenyament i avaluacions en el que queda de curs acadèmic.

La CRUE va traslladar aquesta petició dilluns al ministre d'Universitats, Manuel Castells, en una reunió telemàtica.

La conferència de rectors ha emés aquest comunicat després de la falta d’acord sobre com acabar el curs acadèmic, en la reunió que han tingut aquest dijous amb el ministre i les comunitats autònomes. Sí que hi han acordat, però, que cada Universitat, en l’exercici de la seua autonomia, tindrà l'última decisió sobre com acaba el curs –en línia o presencialment–, així com la manera de dur a terme els exàmens, fins i tot si se suspén l’estat d’alarma.

Les parts s'han emplaçat a una nova reunió el 15 d'abril per a prendre alguna decisió conjunta, segons com evolucione l’estat d'alarma.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, mantindrà aquest divendres una reunió telemàtica amb els rectors de les universitats valencianes per a consensuar les mesures necessàries per a garantir el final del curs acadèmic.

També et pot interessar

stats