Les rectores advoquen per donar veu a les dones que han trencat el sostre de vidre universitari

La Cimera de Rectores de les Universitats Públiques Espanyoles, celebrada a l'UJI, demana mesures "realistes" per a aconseguir la igualtat.

En aquest fòrum s'han reunit les rectores de les set universitats públiques espanyoles dirigides per dones
En aquest fòrum s'han reunit les rectores de les set universitats públiques espanyoles dirigides per dones / Europa Press

Les rectores de les set universitats públiques espanyoles que tenen al capdavant dones advoquen per donar veu a aquelles que han trencat el "sostre de vidre" a la universitat. També demanen impulsar mesures "realistes per a aconseguir la desitjada igualtat", tant en l'àmbit acadèmic com en les polítiques de les comunitats autònomes i l'Estat. 

Així ho ha posat en relleu la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Eva Alcón, en l'obertura de la primera Cimera de Rectores de les Universitats Públiques Espanyoles impulsada per la Fundació Isonomia, que s'ha inaugurat aquest dilluns a l’UJI i que analitza les polítiques universitàries en matèria de gènere.

En aquest fòrum s'han reunit les rectores de les set universitats públiques espanyoles dirigides per dones: Eva Alcón, de la Universitat Jaume I; Pilar Aranda, de la Universitat de Granada; Margarita Arboix, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Mavi Mestre, de la Universitat de València; Nekane Balluerka, de la Universitat del País Basc; M. José Figueras, de la Universitat Rovira i Virgili, i Antonia Peña, de la Universitat de Huelva.

També ha participat la secretària general de la CRUE-Universitats, Teresa Lozano, qui ha indicat que, a mesura que s'incrementa el nivell acadèmic, “descendeix la proporció d'aquelles dones que han patit algun tipus de violència per part de la seua parella".

Així mateix, ha criticat que la presència de la dona a les aules és majoritària a la universitat des de 1990, “però no passa el mateix en els cossos de catedràtiques i rectores". Lozano també ha insistit en la "necessitat de visibilitzar les dones investigadores i tecnòlogues".

En finalitzar la cimera, es redactaran unes conclusions per a fer-les arribar a totes les universitats públiques.

També et pot interessar

stats