Rècord de vacunes de Pfizer a la Comunitat Valenciana: arriben més de 290.000 dosis en dos dies

La farmacèutica desdobla els enviaments per a evitar incidents amb les grans quantitats de gel sec que es necessiten per a transportar a menys 70 graus els vials compromesos

Dues persones sexagenàries reben la segona dosis de Pfizer en el centre de vacunació instal·lat a la Ciutat de le Arts i les Ciències de València
Dues persones sexagenàries reben la segona dosi de Pfizer en el centre de vacunació instal·lat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / Biel Aliño (Efe)

La vacunació massiva a la Comunitat Valenciana agafa impuls aquesta setmana amb xifres de rècord. Només en dos dies, dilluns i aquest dimecres, la farmacèutica Pfizer ha lliurat 290.160 dosis del seu antigen contra la Covid-19, la quantitat més alta fins ara, segons ha informat la delegació del govern espanyol en un comunicat. Aquest subministre és clau per a complir l'objectiu de vacunació que s'ha marcat la Generalitat per a la setmana actual: administrar 351.000 dosis entre els valencians i les valencianes.

A les 6:30 d'aquest dimecres ha aterrat a l'aeroport de València el segon avió de la setmana amb un carregament de Pfizer, 146.250 dosis en total que ara es distribuiran entre els centres de salut de tot el territori. Aquest nou enviament se suma al de dilluns, quan la farmacèutica nord-americana va lliurar-ne 143.910. Més de 290.000 en dos dies. Segons detalla la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, el Ministeri de Sanitat ha lliurat a la sanitat valenciana més de 300.000 dosis entre les quatre marques de vacunes autoritzades, que seran inoculades a la ciutadana els propers dies.  

“Vacunes, vacunes i vacunes, ara estem en eixe moment i en això ens hem de centrar”, ha insistit la delegada del govern espanyol, Gloria Calero. “El pla de vacunació ens permet mirar cap al futur amb seguretat, tranquil·litat i optimisme", ha destacat. 

A partir d'aquesta setmana els enviaments de Pfizer es rebran a l'aeroport de València cada dilluns i dimecres. La companyia ha decidit dividir en dues franges les entregues a causa de l'increment de les quantitats subministrades per a evitar incidents en el transport aeri, perquè a partir d'un nombre de quilos, el gel sec no pot transportar-se en un únic avió, ha explicat el departament liderat per Gloria Calero, la qual cosa obliga a desdoblar la comanda. Les vacunes de Pfizer han de transportar-se amb quantitats importants de gel sec per a mantindre els vials a una temperatura inferior a -70 graus centígrads, tal com marca el fabricant.

El gel sec és diòxid de carboni en estat sòlid, que passa directament a estat gasós sense abans passar per fase líquida. Aquesta circumstància és problemàtica perquè hi ha el risc que puga incapacitar la tripulació de l'avió. Per això el gel sec es considera un objecte perillós en l'aviació i el transport aeri està seriosament limitat.

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat continuaran custodiant el trasllat de vacunes des de l'aeroport de València als centres sanitaris valencians.

També et pot interessar

stats