Rècord històric de fred a Espanya en una estació dels Pirineus amb -34,1°

L'avanç de la borrasca Filomena manté dotze comunitats autònomes en alerta taronja.

Imatge de l'estació meteorològica del Clot de la Llança
Imatge de l'estació meteorològica del Clot de la Llança / Twitter: @pnaltpirineu

L'estació meteorològica del Clot de la Llança, al Pirineu català, ha registrat durant la matinada de dimecres un rècord històric de temperatura mínima en la península Ibèrica, el termòmetre ha baixat fins als -34,1 graus centígrads. Ho ha anunciat el Parc Natural de l'Alt Pirineu, entitat dependent de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta central meteorològica, propietat de l'estació d'esquí de Vaquèira-Beret, ha registrat la temperatura més baixa fins ara en tot Espanya a les 4:19 hores de la matinada. L'anterior rècord es va aconseguir també al Pirineu català i datava del 2 de febrer de 1956, quan es va arribar a 32° sota zero en l'estany Gento, a Lleida.

En el segon dia que la borrasca Filomena bat la península Ibèrica, dotze autonomies tenen zones en alerta taronja per fred i neu, segons ha informat l'Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet). S'espera que aquest dijous el temporal empitjore i deixe nevades copioses en el centre i est peninsular. A la Comunitat Valenciana hi ha avís taronja en pràcticament totes les comarques interiors per nevades que poden arribar als quinze centímetres de gruix.

També et pot interessar

stats