Com rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19?

Els ciutadans que hagen de tornar a vacunar-se hauran de demanar cita prèvia en el seu centre de salut per a la dosi de reforç

Punt de vacunació a la plaça de Manises de València
Punt de vacunació a la plaça de Manises de València / GVA

L'administració de la tercera dosi va començar a principis del passat octubre i des d'aquell moment s'ha anat ampliant els grups que la reben. Primer van ser els majors de setanta anys, els que viuen a residències i els immunodeprimits, però actualment a Espanya aquesta dosi de reforç està també indicada per als majors de seixanta anys, els que van rebre la vacuna monodosi de Janssen i per al personal sanitari i sociosanitari.

Aquesta vacunació té algunes diferències amb els processos previs:

  • Les persones que han de rebre-la han de demanar cita al seu centre de salut per a rebre aquesta tercera dosi de la vacuna.
  • Si no volen telefonar o desplaçar-se fins al centre de salut, la població interessada pot demanar cita prèvia en la pàgina web de sanitat o a través de l'App GVA+Salut.
  • Per a rebre aquesta injecció de reforç és necessari que hagen passat almenys sis mesos des que es va inocular la segona dosi en el cas dels vacunats amb Pfizer o Moderna i tres mesos des de l'última dosi en aquelles persones immunitzades amb Janssen o Astrazeneca.
  • També tenen l'opció d'acudir a un punt mòbil de vacunació com els habilitats a la plaça de Manises, al costat del Palau de la Generalitat on el personal sanitari els posarà la tercera vacuna de reforç si no volen esperar al dia de la cita prèvia.

Des de la Conselleria de Sanitat han confirmat que en els punts mòbils es poden posar tant primeres dosis a aquells que ara han decidit immunitzar-se com la tercera dosi a majors de seixanta anys.

A la Comunitat Valenciana hi havia, fins aquests dimarts, 704.701 persones que han rebut la tercera dosi o dosi de reforç, segons la Conselleria de Sanitat. Xifra que al conjunt d'Espanya és de 5.819.122 persones, segons el Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats