Rato ix de la presó de Soto del Real després d'obtindre el tercer grau

L'exvicepresident del govern espanyol estarà en règim de semillibertat controlat telemàticament.

Rato, exint de Soto del Real aquest divendres

L'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato ha abandonat la presó madrilenya de Soto del Real, on complia condemna pel cas de les targetes black des d'octubre del 2018, després d'haver obtingut el tercer grau, que li permet eixir del centre penitenciari mitjançant control telemàtic. A les portes de Soto del Real l'esperaven els mitjans de comunicació, als quals ha assenyalat que agraeix la "professionalitat i humanitat" dels funcionaris de la presó, i ha tingut paraules d'adeu per als interns que han compartit amb ell el mòdul 10: "Els desitge molta sort, justícia i llbertat".

El jutjat de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional va concedir el dijous aquest règim de semillibertat perquè Rato havia complit des del desembre passat més d'una quarta part de la pena de quatre anys i mig. Aquesta mateixa setmana també va ser absolt, junt amb altres 33 acusats, per l'eixida a borsa de Bankia, un altre dels fronts judicials que tenia oberts i en què estava involucrat també l'expresident de la Generalitat José Luis Olivas.

El que va ser director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) va demanar públicament perdó per les targetes opaques de Caja Madrid quan va ingressar a la presó, el 25 d'octubre del 2018, però sempre va defendre que era innocent en l'eixida a borsa de Bankia, amb l'argument que l'operació va obtindre el vistiplau de tots els supervisors.

Una vegada Rato va ser exculpat en aquesta causa, el magistrat José Luis Castro va admetre el recurs que va interposar el passat juliol quan li denegaren el tercer grau, i justifica haver estat esperant que eixira la sentència del juí de Bankia per a resoldre-lo en el fet que la Fiscalia demanava per a ell fins a huit anys i mig de pena per estafa d'inversos i falsedat contable. També ha tingut en compte la seua edat, 71 anys, i les malalties coronàries que té.

Rato era l'únic condemnat per l’ús fraudulent de les targetes black que encara continuava en segon grau, ja que la resta està ja en règim obert.

També et pot interessar

stats