"Ràpid, barat i saludable", el receptari que demostra que menjar bé no és necessàriament car

El llibre del Ministeri de Consum conté 40 receptes saludables i ràpides de cuinar per menys de 2 euros per a combatre l'obesitat i plantar-li cara al fast food

Portada del receptari
Portada del receptari / Ministeri de Consum

Comida rápida, barata y saludable és el nou llibre de receptes que el Ministeri de Consum ha encarregat a la nutricionista Marián García, coneguda popularment com a Boticaria García, per a desconstruir el mite que menjar bé és necessàriament car.

El llibre, que està disponible en paper, així com per a imprimir i per a consultar des dels dispositius electrònics, conté 40 receptes saludables, ràpides de cuinar, assequibles i apetibles. L'autora del receptari ha qualificat el llibre com "una arma per a combatre el sobrepés i l'obesitat i plantar-li cara al fast food (menjar ràpid)".

El 90% de les receptes tenen un preu per davall dels dos euros i, per a arribar a la major quantitat de gent possible, dos de cada tres receptes són vegetarianes. El llibre s'ha fet amb receptes barates perquè el poder adquisitiu és un element central en la mala alimentació, ja que moltes dietes poc saludables es basen en productes ultraprocessats de baix preu.

Preocupa la taxa d'obesitat infantil

"Hi ha una vinculació clara entre pobresa i mala alimentació i la taxa d'obesitat infantil és el doble entre les famílies més pobres", segons ha destacat el ministre de Consum, Alberto Garzón. "Els nostres xiquets tenen una taxa de sobrepés i obesitat absolutament escandalosa que s'acosta a països com els Estats Units o Mèxic", ha lamentat.

Consells sobre nutrició

A més, en cada recepta els ciutadans podran trobar consells sobre com aprendre a desxifrar etiquetes, sobre sostenibilitat, seguretat alimentària, anotacions de nutrició o mites desmuntats.

Durant l'elaboració del receptari la nutricionista ha estat assessorada per la xef María José San Román, que ha cridat a "valorar els nostres aliments" per a aconseguir una alimentació més saludable i sostenible en el futur. La cuinera ha destacat els saludables que són productes senzills com "el pa integral, l'oli d'oliva o els llegums". Així mateix, ha demanat tornar a "posar de moda els entrepans i no demonitzar-los", sempre que s'òmpliguen d'aliments saludables.

"S'han de tornar a posar de moda els entrepans i no demonitzar-los" María José San Román - Chef

El Ministeri de Consum difondrà al voltant de mil exemplars físics del receptari, a més de posar-lo a la disposició dels ciutadans en format digital a través de les xarxes socials.

Alguns dels entrants del receptari
Alguns dels entrants del receptari / Ministeri de Consum
Alguns dels plats principals del llibre
Alguns dels plats principals del llibre / Ministeri de Consum
Postres
Postres / Ministeri de Consum

També et pot interessar

stats