Ramon Mampel: “Si no es conserva la ramaderia a les comarques d’interior, l’impacte ambiental serà molt gran”

23 min.

“Volem una agricultura sense llauradors o sense ramaders?” És l’interrogant que ha formulat Ramon Mampel, en referència a la supervivència del sector. En declaracions a À Punt NTC Matí, el secretari general de la Unió de Llauradors ha demanat protagonisme i més ajudes per a aquest mercat, eix vertebrador al seu parer de les comarques d’interior. 

En aquest sentit, el representant dels llauradors valencians ha advertit que “si no es conserva la ramaderia a les comarques dinterior, l’impacte ambiental serà molt gran”. I ha posat com a exemple els Ports. “En 40 anys la comarca ha perdut 10.000 persones. Aquest sector és el que mou l’economia de la zona, que manté viva la seua societat”, ha indicat.

Mampel també ha alertat de l’impacte que les importacions de cítrics de països com ara Sud-àfrica estan tenint en el camp valencià i ha reclamat que es defenguen més els agricultors professionals. "La PAC ha fet perdre milions d’euros a la Comunitat Valenciana", ha assegurat. 

Malgrat tot, el secretari general de la Unió de Llauradors ha anunciat que enguany la collita de cítrics espera recuperar-se a nivells de fa dos anys i que augmentarà al voltant d’un 24 per cent. Sobre l’impacte del temporal de pluges, les parts més afectades han sigut els camins, les hortalisses i els cítrics. Tanmateix, ha assenyalat que caldrà esperar per a veure l’impacte de la humitat en els cultius. 

A més, Mampel ha confirmat que no es tornarà a presentar al càrrec de secretari general, perquè ja ha complit amb els huit anys de mandat, i que es dedicarà a la seua família, encara que continuarà treballant d'alguna manera en relació amb el sector.

stats