La catedràtica Carmen Aranegui està a favor que la Dama d’Elx torne a la ciutat de manera temporal

23 min.

La catedràtica d’Arqueologia de la Universitat de València es mostra a favor que la Dama d’Elx torne a la ciutat il·licitana de manera temporal amb un acord i no per la via de la reivindicació. Així ho ha assenyalat en declaracions a À Punt NTC Matí. L’experta ha reconegut no tindre un criteri tancat sobre si hauria de quedar-se definitivament a Elx perquè pensa que a Madrid tindria més visibilitat i projecció de cara als visitants.

"Quan estava al Louvre la van visitar nou milions de persones; al Museu del Prado va rebre tres milions de visites; a la seu actual emplaçament va ser visitada per 16.000 persones; si la portem a Elx es quedarà en un àmbit molt xicotet i les instal·lacions no són comparables", ha reconegut. En aquest sentit, Aranegui ha assenyalat que a Elx es podria acollir però que caldria canviar alguns elements, com ara situar-la en el seu context, "ja que no és una peça única". "S'ha de dialogar amb les comunitats autònomes, però la Dama d'Elx forma part del patrimoni nacional i s'ha de donar a conéixer en un sentit ampli".

La catedràtica d'Arqueologia ha posat en valor aquesta peça, assenyalant que "és un símbol i que expressa valors, el del poder en femení, que té a veure amb produccions d'alt nivell presents en la cultura ibera, com ara els teixits i els metalls". Per això, ha apostat perquè es tinga en compte la qüestió de la seua projecció i visibilitat de cara a futures decisions sobre el seu emplaçament.

stats