El Rambo de Requena es nega a declarar en el juí per la fugida, a Terol

L’acusat va protagonitzar una fugida de Requena a Andorra, on el van detindre amb un tir a la cama 

VÍDEO | La Guàrdia Civil ha detingut el Rambo de Requena
Moment en què la Guàrdia Civil va detindre el Rambo de Requena / À Punt NTC

Pedro Lozano Giménez, més conegut com el Rambo de Requena, s'ha negat a declarar aquest dimarts en la primera sessió del juí a l'Audiència de Terol. L’acusat està investigat per haver fugit de dos guàrdies civils al juny del 2020, protagonitzant una persecució des de Requena fins a Terol amb un cotxe robat. Pel camí, va ferir els dos agents, un d'ells de gravetat. Finalment, el van poder detindre després de rebre un tret a la cama.

En canvi, sí que han declarat quinze testimonis dels fets, entre ells els dos agents perjudicats. 

Els guàrdies civils han relatat que aquella jornada van rebre l'avís d'un vehicle robat i conduït per una persona "perillosa, armada i que hauria comés diversos delictes a la província de València". Després de localitzar-lo, a poca distància van observar que el sospitós estava "manipulant alguna cosa entre els seients".

Un dels agents ha indicat que va baixar del vehicle oficial amb la mà posada a la seua pistola, sense desenfundar, per a demanar-li al conductor que s'identificara. En aquell moment, Lozano va espentar la porta amb el colze i va fer un primer tret. En sentir el tir, l'agent va desenfundar la pistola reglamentària, que es va encasquetar, moment que l'acusat va aprofitar per a disparar.

“Vaig rebre huit impactes a l'avantbraç, cinc a l'altura del colze, tres a la monyica i un al pit que no va arribar a penetrar, igual que un altre a l'abdomen", ha assenyalat l'agent.

El processat va fugir aleshores cap a Andorra, on el van veure diversos testimonis, un dels quals ha relatat que el Rambo de Requena va pujar sobtadament al seient posterior del seu cotxe i li va indicar que el traguera del municipi. Aquest testimoni va guanyar-se la seua confiança i va portar-lo per un camí equivocat, per a després avisar la Guàrdia Civil i facilitar la recerca, que va acabar envoltat per un helicòpter i diversos agents.

La Fiscalia i l'acusació demanen penes que sumen 29 anys de presó per presumptes delictes de temptativa d'homicidi, robatori en vivenda habitada, sostracció de vehicle, coaccions i tinença il·lícita d'armes, mentre que l'advocat dels dos guàrdies civils eleva la petició de condemna a 61 anys, per qualificar els fets com dos presumptes delictes de temptativa d'assassinat, lesions greus, atemptat contra agents de l'autoritat, robatori a casa habitada, robatori de vehicle, conducció temerària, tinença il·lícita d'armes i coaccions greus.

La vista acabarà demà amb les declaracions dels perits forenses i els informes de les acusacions i la defensa.

També et pot interessar

stats