La Rambleta de València acull l’estrena d’una obra inspirada en 'L’odissea' d’Homer

La companyia Teatro de lo Inestable compleix 25 anys als escenaris amb aquesta proposta que combina projectors i ninots

'L'odissea de les nostres vides' arriba a la Rambleta de València. Foto portada: el director de l'obra, Jacobo Pallarés, amb els seus ninots / À Punt NTC

La companyia Teatro de lo Inestable celebra el seu 25é aniversari a la Rambleta de València amb l’estrena de L’odissea de les nostres vides, una obra inspirada en L’odissea del poeta grec Homer. Ací comencen una gira que els durà a Xile i Mèxic. 

A l’escenari, amb quatre taules, representen la Mediterrània, on es van creant paisatges narratius amb miniatures. “Cada ninot ens porta a un espai: els soldats, els militars, els homes blancs amb els maletins, les dones protagonistes de la història”, ha enumerat Jacobo Pallarés, director de l’obra. 

“Tractem de parlar sobretot dels altres, ni de mi, ni del meu fill, sinó dels anònims, aquells que van quedar a les cunetes, que estan sense nom a la història”, ha dit Pallarés. L’autor i els tècnics formen part de l’escena, que amb projeccions i càmeres de vídeo, ajuden a la narració d’uns textos molt emotius.

Juan Andrés Gonzalez, actor i coautor de l'obra, ha explicat com en tot moment es troben “amb molt de suport per l’audiovisual, per elements sonors”, convertint-la en “una experiència teatral diferent”. “Jo mai havia treballat amb càmeres davant l’escenari i és una experiència molt satisfactòria”, ha assegurat Lucía Povedea, actriu en aquesta història. 

El públic també té una participació activa. Es troben ubicats com a jurat. Amb aquesta proposta, la companyia Teatre de lo Inestable i el mateix autor compleixen 25 anys a l’escenari. “Estem en el millor moment de les arts escèniques valencianes”, ha afirmat Pallarés. A València comencen una gira nacional i internacional per a celebrar-ho.

També et pot interessar

stats