Raïm i clemenules per a dir adeu a l’any

A Borriana, l’Ajuntament ha repartit la seua varietat de clementina per complir amb la tradició de les dotze campanades

L'Ajuntament ha repartit clemenules per a consumir-les l'última nit de l'any a Borriana / À Punt NTC

Cada vegada són més els que canvien el raïm per gallons de taronja per a complir la tradició de les dotze campanades de la nit de Cap d'Any. A Borriana (Plana Baixa), es vol promocionar la varietat de cítrics que més es produeix a la zona, per això el mercat d’aquest dimarts ha sigut el lloc indicat per fer el repartiment de més de 200 quilos de clemenules, que se sumen als 1.600 quilos que es van repartir la setmana passada als alumnes dels centres educatius d’infantil i primària de la zona.

Els borrianencs han dit la seua. Una de les veïnes declara que per a les campanades “cada any ho fem en el raïm, però aquest especialment ho farem amb taronges, s'ha de donar suport els productes de la Comunitat Valenciana”. Altres opinions han sigut que “estan molt bones, és la millor varietat que hi ha de les taronges xicotetes”, o que en Cap d'Any “fa igual comptar raïm que gallons de taronja”.

D’altra banda, el raïm de taula del Vinalopó ha tancat la campanya amb unes previsions poc optimistes. Ni l'espentó de la nit de Cap d'Any compensarà la pujada dels costos de producció, però a pesar d'això els productors garanteixen l'abastiment. La distribució dels cítrics ha sigut una manera d’ajudar els agricultors locals i de valorar aquesta varietat de clementina, que a Borriana ja s’anomena “la reina de la Plana”.

També et pot interessar

stats