Castelló de la Plana trasllada la Fira de la Taronja als dissabtes durant Nadal

El mercat de venda directa obri aquest dissabte i el que ve per a donar servei durant les celebracions de Nadal i Any Nou

La Fira de la Taronja de Castelló de la Plana
La Fira de la Taronja de Castelló de la Plana / Ajuntament de Castelló de la Plana

Amb el lema "Celebrem Nadal amb producte local", la Fira de la Taronja ha obert de manera excepcional aquest dissabte i tornarà a fer-ho el dissabte vinent, dia 31, per tal d'evitar que el servei s'interrompa per les festes de Nadal.

Així, el mercat de venda directa situat en la plaça Fadrell canvia els diumenges pels dissabtes, ja que els dies 25 de desembre i 1 de gener romandrà tancat. "En aquest moment és important continuar impulsant un mercat de venda directa que fa valdre el producte local amb preus justos tant per a consumidors com per a citricultors", ha destacat el regidor de Transició Ecològica del municipi, Fernando Navarro.

Aquest primer dissabte, desenes de persones s'han donat cita en el mercat i han visitat les diferents parades de les productores i productors que venen cítrics de temporada de parcel·les del terme municipal.

El dissabte següent també estarà obert de 09:00 a 14:00 hores. Precisament pel que fa a la nit de Cap d'Any, la regidoria de Transició Ecològica anima a la població a consumir dotze gallons de mandarina de Castelló mentre sonen les dotze campanades.

Amb la iniciativa, el consistori pretén destacar la importància de promoure mercats de venda directa per a generar sinergies entre consumidors i productors a través de canals curts de comercialització, reduir la petjada ecològica i impulsar hàbits d'alimentació de temporada i saludables. L'horari habitual del mercat tornarà el diumenge següent a Cap d'Any i romandrà obert fins al 28 de maig.

També et pot interessar

stats