Rafael Cantó és reelegit com a president del CSIF a la Comunitat Valenciana

La defunció de l'anterior presidenta sindical, Alicia Torres, el va obligar a assumir les seues funcions el 2023

El president de CSIF a la Comunitat Valenciana, Rafael Cantó, revalida el càrrec
El president del CSIF a la Comunitat Valenciana, Rafael Cantó, revalida el càrrec / CSIF-CV

El desé congrés autonòmic del CSIF Comunitat Valenciana ha reelegit Rafael Cantó com a president. La defunció de l'anterior presidenta sindical a la regió, Alicia Torres, el va obligar a assumir les seues funcions el 2023. El congrés del sindicat també ha revalidat el president provincial d'Alacant, Javier Tovar; el de Castelló, Javier Estrada, i la de València, Ana Márquez.

Entre els anys 2003 i 2020, Cantó va dirigir el sector de Sanitat. Entre el 2019 i el 2023, també va assumir la vicepresidència del sindicat, fins que la defunció d'Alicia Torres va provocar que el nomenaren president a la Comunitat Valenciana, càrrec que ha revalidat ara en la votació de compromissaris. La seua candidatura era l'única presentada al comité executiu autonòmic, màxim òrgan de gestió del sindicat.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, ha exercit de facultatiu d'atenció primària i actualment té plaça de metge de SAMU. La candidatura, de la qual formen part els tres presidents provincials, ha aconseguit el suport del 88,5% dels vots, emesos pels 171 compromissaris, que actuen en representació dels més de 21.000 afiliats en la Comunitat Valenciana.

Ezequiel Archilla, president del sector d'Administració General de l'Estat, és el vicepresident autonòmic; Juan Robledo, del sector de Sanitat, repeteix com a secretari general; i María José Roger, de Justícia, s'incorpora com a secretària d'organització.

Durant el congrés s'ha retut homenatge a Daniel Matoses, president autonòmic del CSIF des del 1996 fins al 2019 i impulsor del creixement del sindicat en les últimes dècades. També han recordat l'anterior presidenta.

També et pot interessar

stats