Quinze pobles de la Ribera i la Costera en nivell roig sanitari per la calor

Sanitat manté per a dissabte el nivell de risc taronja per calor per a municipis de deu comarques

 

El cap de setmana s'espera un repunt de les temperatures, especialment en les comarques del centre de la Comunitat Valenciana
El cap de setmana s'espera un repunt de les temperatures, especialment a les comarques centrals de la Comunitat Valenciana / Ana Escobar (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de juny 2023 - 11:53 Actualitzat: 23 de juny 2023 - 22:25

La Conselleria de Sanitat ha establit per a aquest divendres nivell de risc alt (roig) per calor en municipis de les comarques valencianes de la Ribera Alta i la Costera, dins del programa de prevenció i atenció als problemes de salut derivats de les altes temperatures en la Comunitat Valenciana.

Els municipis sota l'avís roig de la Ribera Alta són Antella, Carcaixent, Gavarda, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Càrcer, l'Ènova, la Pobla Llarga, Manuel, Rafelguaraf, Sant Joanet i Senyera. En la Costera són Barxeta, el Genovés i Llocnou d'en Fenollet. A més, hi ha risc mitjà per calor, el que implica l’activació de l’alerta taronja, en municipis del Comtat i la Marina Alta, del Camp de Túria, la Vall de Cofrents-Aiora, la Canal de Navarrés, la Foia de Bunyol, la Ribera Alta, la Safor, els Serrans i la Vall d'Albaida, com han detallat des de la Conselleria de Sanitat.

Són temperatures més pròpies de darreries de juliol i primeries d'agost que no del començament de l'estiu, com ara. I atenció, que el pitjor està per vindre. Des de diumenge s'esperen temperatures extremes. Serà un cap de setmana amb temperatures de ple estiu.

D'altra banda, Sanitat ha establit per a aquest dissabte nivell de risc taronja (mitjà), dins del programa de prevenció i atenció als problemes de salut derivats de les altes temperatures a la Comunitat Valenciana, per a municipis de deu comarques, principalment del centre interior del territori. 

Pràcticament, la resta de l'interior del centre i el sud està en nivell de risc groc (baix), mentre que a la costa i el nord del País Valencià, Sanitat no ha establit cap risc per calor.

Això significa que encara farà molta calor, però les previsions són millors que les d'aquest divendres, quan va arribar a activar el nivell de risc roig (alt) en quinze municipis de la Ribera Alta i la Costera.

També et pot interessar

stats