Quinze persones detingudes per venda il·lícita de 145 tones de garrofa a la Vall d'Uixó

Els detinguts utilitzaven les dades personals de persones sense el seu consentiment amb la finalitat de simular una venda legal del producte

Garrofes requisades per la Guàrdia Civil en una de les operacions
Garrofes requisades per la Guàrdia Civil en una de les operacions / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut durant la campanya de la recollida de la garrofa entre setembre i novembre quinze persones i n'ha investigat quatre com a possibles autores d'un delicte d'encobriment de 145 tones de garrofa i la falsificació de 871 documents en empreses de compravenda en la Vall d'Uixó.

Segons informa aquest dilluns la Benemèrita, amb l'inici de l'operació es van intensificar les inspeccions administratives per a controlar la venda il·legal de garrofa. Els agents van comprovar i van analitzar els documents que s'entregaven per part dels venedors en el moment del lliurament de les garrofes i van observar diverses irregularitats, com que s'havia justificat la procedència de les garrofes amb posterioritat.

Després de l'anàlisi de tota la documentació aportada pels magatzems, membres de la Guàrdia Civil de Borriana van poder verificar que un total de 871 documents estaven falsificats o falsejats per a així poder comercialitzar les garrofes recol·lectades. Una vegada quantificats tots els quilos que apareixien reflectits en els documents, ascendien a un total de 145.195 quilos, amb un valor en el mercat de 180.000 euros aproximadament.

La investigació duta a terme i la declaració dels perjudicats van permetre descobrir que els detinguts utilitzaven les dades personals de persones físiques reals sense el seu consentiment amb la finalitat de simular una venda "legal" del producte.

En la majoria dels casos, els perjudicats posseeixen parcel·les i camps dels quals els detinguts simulaven que havien obtingut el fruit de manera lícita. Però, es va comprovar que no procedien dels terrenys que marcava en els documents, ja fora perquè no existia el cultiu o perquè la quantitat de fruit era tan escàs que no es corresponia amb la quantitat que es deia que s'havia recol·lectat. Per això es va procedir a la detenció de quinze persones i investigació d'altres quatre per la participació com a suposats autors de falsificació de documents i encobriment.

En aquesta operació també s'han aclarit quatre delictes de furt de garrofes i s'han interposat denúncies administratives contra els drets dels treballadors. Les diligències instruïdes han sigut entregades en els jutjats de Nules.

També et pot interessar

stats