Quines són les armes de foc legals a l’estat espanyol?

Als Estats Units Biden ha proposat prohibir les armes d'assalt i els carregadors d'alta capacitat

A Espanya es fa un control exhaustiu de cada arma per a garantir la seguretat de la ciutadania

A l’estat espanyol només poden portar armes els membres de les Forces Armades i Cossos de Seguretat de l'Estat, a més de vigilants, caçadors, tiradors esportius i les persones que acrediten una necessitat d'autodefensa. Sempre, però, amb la llicència corresponent i un control exhaustiu en la compravenda per part de la Guàrdia Civil. 

Els diferents tipus d'armes de foc que són legals a Espanya per a particulars són pistoles curtes, revòlvers o rifles, que només es poden tindre i fer servir amb la llicència corresponent. Hi ha casos molt específics, com ara les armes de concurs, un permís especial de menors o exclusius per a armes antigues o de col·leccionisme.

Per a poder utilitzar qualsevol d’aquestes armes, però, cal no tindre antecedents penals, un informe favorable de capacitació i un examen teòric i pràctic fet per la Benemèrita. 

D'altra banda, estan les armes que estan completament prohibides per a qualsevol persona. Són els punys americans, nunchakus, assots o armes ocultes sota un altre aspecte.

Altres només són aptes per a funcionaris especialment habilitats, com les pistoles de descàrrega elèctrica Taser. Aquesta mena d’arma està darrere de la mort de persones arreu del món, com la d’un veí de Llíria el 2019. 

Biden vol prohibir la venda d'armes d'assalt

Als Estats Units, a on els tirotejos de masses com el d'Uvalde són un problema anquilosat, el president Biden ha fet una proposta per a prohibir les armes d'assalt i els carregadors d'alta capacitat. Si no aconsegueix aquest canvi, l'executiu busca augmentar de 18 a 21 anys l'edat per a comprar-les. 

Aquest divendres, amb motiu del Dia Nacional de Conscienciació sobre la Violència amb Armes de Foc, la Casa Blanca s'ha il·luminat de taronja en homenatge a les víctimes.

La Casa Blanca aquest divendres, il·luminada de taronja per a conscienciar sobre la violència amb armes de foc
La Casa Blanca aquest divendres, il·luminada de taronja per a conscienciar sobre la violència amb armes de foc / Leah Millis

També et pot interessar

stats