L'autor del tiroteig de Texas va escriure les seues intencions en xarxes minuts abans

El portaveu de Meta ha confirmat la informació, però ha especificat que es tractava d’una comunicació privada

Façana de l'escola primaria Robb a Texas (Estats Units)
Façana de l'escola primària Robb a Texas (Estats Units) / Aaron M. Sprecher (EFE)

L'autor del tiroteig que ahir va deixar 19 xiquets i dos mestres morts en una escola d’Uvalde (Texas, Estats Units) va escriure uns 15 minuts abans un missatge de Facebook a una altra persona informant del que es disposava a fer, segons ha informat aquest dimecres el governador de l'estat.

En una roda de premsa, el republicà Greg Abbott ha explicat que aproximadament mitja hora abans del tiroteig, Salvador Ramos –com ha sigut identificat l'atacant– va escriure a través de Facebook que anava a disparar contra la seua àvia.

Uns minuts després, va enviar un altre missatge en què va dir que ja havia disparat a la seua àvia –que va resultar ferida de gravetat–, i en un tercer missatge, enviat un quart d'hora abans de la massacre a l'escola, va indicar que es disposava a atacar un col·legi.

Després de les paraules d’Abbott, Meta, l'empresa propietària de Facebook, ha matisat que no es va tractar de missatges públics, sinó privats, enviats a un altre usuari i que no es descobriren fins després del tiroteig. 

"Els missatges que el governador Greg Abbott ha descrit van ser privats, d'usuari a usuari, i es van descobrir després que ocorreguera la terrible tragèdia. Estem cooperant estretament amb les forces de la llei en la seua investigació", ha indicat en Twitter el portaveu de Meta Andy Stone.

D'altra banda, el governador Abbott ha explicat que a més dels 21 morts hi ha 17 ferits per aquest succés, tres d'ells agents de Policia, encara que no es tem per la seua vida. També ha indicat que encara es desconeix el motiu pel qual Ramos va entrar a l'escola i va obrir foc contra alumnat i mestres.

Segons ha detallat Abbott l'arma usada per Ramos va ser un rifle AR15 i, pel que se sap fins ara, el jove no tenia antecedents penals ni un historial de problemes mentals.

L'atacant va ser abatut per un agent de la Patrulla Fronterera de Texas.

També et pot interessar

stats