El químic valencià Darío Costa, Premi Investigació Princesa de Girona

Els guardons han reconegut el seu treball en la generació de bioleds per a reduir l'impacte mediambiental.

El químic valencià Darío Costa en imatge d'arxiu
El químic valencià Darío Costa en imatge d'arxiu / @FPdGi

El químic valencià Rubén Darío Costa ha sigut proclamat aquest dimecres amb el Premi Investigació Científica 2020 de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), com a reconeixement a la seua originalitat en la generació de bioleds per a reduir l'impacte mediambiental.  

L’acte, celebrat a la Universitat Politècnica de València (UPV), ha estat presidit per la reina Letizia i el ministre de Ciència, Pedro Duque.

Els guardons, dotats amb 20.000 euros, reconeixen la trajectòria de cinc joves que destaquen per la seua actitud emprenedora i innovadora, així com la seua capacitat de transformació, perquè augmenten la seua visibilitat i presència social.

Rubén Darío Costa (València, 1983), és doctor en Química per la Universitat de València (UV) i va realitzar una estada d'investigació en la universitat Erlangen-Nuremberg (Alemanya). Des de fa tres anys treballa en l'Institut Imdea Materiales de Madrid, on lidera el laboratori de materials i dispositius optoelectrònics híbrids.

Les investigacions se centren en la nova generació de bioled, un projecte amb l'objectiu d'eliminar la necessitat de l'ús de les denominades "terres estranyes", elements químics molt escassos en la superfície que són tòxics, contaminants i no renovables. 

Entre altres reconeixements, Darío Costa va ser distingit amb el MIT Technology Review 2017 com a innovador europeu menor de 35 anys, amb el Joves Investigadors de la Reial Societat Espanyola de Química o el Silver Medal European Award, tots dos en 2016.

També et pot interessar

stats