Quatretondeta es queda sense farmàcia

Hi ha una vintena d'aquest tipus d'establiments en risc de desaparéixer a les comarques del sud de la Comunitat Valenciana si no hi ha més ajudes

Una imatge de la farmàcia de Quatretondeta / À Punt NTC

Si res no ho impedeix, el 7 de febrer l'única farmàcia de Quatretondeta tancarà definitivament. Els 136 habitants d'aquest poble del Comtat hauran d'anar a un altre municipi o esperar que els porten la medicació. Amb una població envellida, aquest servei és encara més essencial. Enrique Moltó, professor de la Universitat d'Alacant (UA), ha dit que "es tracta d'un servei bàsic que és privat, i s'haurà de fer sostenible d'alguna manera".

La farmacèutica ha posat en venda l'establiment, però encara no hi ha relleu. El servei es mantindrà amb una farmaciola, en col·laboració amb alguna farmàcia pròxima, que els atendrà periòdicament. "Voldríem no arribar a aquest límit, i que la farmàcia puga tindre una venda factible i ajudar la gent que estiga interessada", explica Alejandro Montava, alcalde de Quatretondeta.

No és l'única. Al juliol va ser la de la Vall d'Ebo (Marina Alta), i hi ha una vintena de farmàcies més en risc de desaparéixer a les comarques del sud de la Comunitat Valenciana si no hi ha més ajudes, com a l'interior de la Marina Alta i la Marina Baixa. Andrés García, president del col·legi de farmacèutics d'Alacant, ha explicat que "porten una deriva que pot arribar al tancament, i hem de ser conscients que aquestes farmàcies necessiten un suport permanent, estructural, fix i públic".

Per a intentar que es mantinguen aquests establiments, l'últim esclavó que fixa població. Perquè, a mesura que desapareixen serveis tan essencials en municipis menuts, s'accelera el despoblament.

També et pot interessar

stats