Quatre persones mortes, cinc ferides, inundacions i talls de vies a Espanya per les pluges

L’Aemet ha rebaixat els nivells d'avisos meteorològics per al pròxim divendres.

Aspecte que presenta una passarel·la per als vianants sobre el riu Aller a causa del temporal de pluges a Astúries. José Luis Cereijido (Efe)
Aspecte que presenta una passarel·la per als vianants sobre el riu Aller a causa del temporal de pluges a Astúries. José Luis Cereijido (Efe)

Quatre persones han mort a Astúries en una jornada en la qual el temporal de neu i pluja, que ha afectat sobretot el principat i Cantàbria, han provocat també cinc ferits lleus i desbordaments, tall de vies i suspensió de classes en regions de la meitat nord peninsular.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha manifestat en les xarxes socials la seua "preocupació" davant el temporal que afecta diverses regions del nord peninsular.

A Astúries, el fort temporal de pluja des del dimecres s'ha saldat amb quatre persones mortes, tres d'elles en accidents de trànsit i una quarta en caure en un riu durant un episodi de crescudes fluvials.

Pel que fa a Navarra, tres adolescents han resultat ferides de caràcter lleu en bolcar, a causa de la neu a la NA-150 en Ibiricu, el microbús que les transportava als seus instituts.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha rebaixat els nivells d'avisos meteorològics per al pròxim divendres i només continuaran en alerta taronja (risc important) per mala mar i ones entre els 4 i 5 metres les illes de Mallorca i Menorca, així com Girona.

La pluja i la neu mantenen tallades 31 carreteres de la xarxa secundària d'Astúries, Navarra i Osca, on és necessari l'ús de cadenes, segons ha informat la Direcció General de Trànsit.

També et pot interessar

stats