Quatre funcionaris de la presó de Picassent ferits per la presumpta agressió d'un intern conflictiu

El sindicat Acaip-UGT relaciona el cas amb la saturació que assegura que pateix el centre penitenciari valencià

La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu
La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Quatre funcionaris del centre penitenciari de Picassent (Horta Sud) han patit lesions de diversa consideració per la presumpta agressió d'un intern del mòdul 28 de la Unitat de Preventius, que allotja els presos més conflictius i amb antecedents d'inadaptació al règim penitenciari, segons ha denunciat el sindicat Acaip-UGT. Els treballadors ferits han sigut derivats a urgències per a una exploració a fons dels hematomes i contusions. Un d'ells té una possible fractura al pòmul i un ull danyat.

L'altercat s'ha originat, segons relata el sindicat, quan un funcionari ha ordenat a l'intern que cessara la comunicació amb la dona, amb qui mantenia una forta discussió. Suposadament, l'intern ha colpejat el treballador amb el terminal i després ha mamprés amb punyades i puntades contra els funcionaris que l'han intentat detindre. 

El presumpte agressor té antecedents per fets similars a l'abril

El sindicat relaciona l'incident amb els problemes de saturació del centre penitenciari, que es manifesten amb la ubicació dels interns "on hi ha lloc" i no on correspon d'acord amb el seu perfil. "Això acaba suposant conflictes i incidents i, per desgràcia, els fets ens estan donant la raó", explica Acaip-UGT en un comunicat, en què acusa Institucions Penitènciàries de "deixació de funcions". 

També et pot interessar

stats