Quatre consells per a protegir les mascotes del fred

Amb els canvis bruscos d’oratge, els animals també pateixen i per això és important protegir-los de les baixes temperatures

Consells per a protegir les mascotes del fred / Jaume R. Lloret

No només les persones notem els canvis bruscos de temperatura, sinó que les mascotes també els pateixen. Per això, cal protegir els animals, però hi ha qui no sap com fer-ho.

La veterinària Claudia Martínez ens dona quatre consells perquè els nostres animals no noten en excés el fred:

  • Abrigar-los amb alguna peça de roba quan ixen al carrer.
  • S’han d’evitar les hores de més fred, que són quan es fa de dia i el capvespre, especialment en el cas dels gossos.
  • Si estan normalment en una finestra o en algun balcó de casa, els fiquem dins, especialment durant les hores més fredes.
  • Hem d'evitar que la seua temperatura corporal baixe de 34 graus, perquè poden arribar a emmalaltir i pot perillar la vida.

Com és lògic, aquestes malalties provocades pel fred no només passen factura a les mascotes, ja que també afecten la resta d’animals, com els que habiten al Bioparc de València. “Tenim un protocol clar respecte a les temperatures: els animals estan als recintes interiors, a una temperatura controlada i adequada per a cada espècie i, a més, els donem infusions i caldo de verdures que els reconforten”, assegura Pepa Crespo, directora de comunicació del Bioparc.

També et pot interessar

stats