Les nits geladores aniran a més

El fred hivernal arriba a la Comunitat Valenciana "per a quedar-se uns quants dies" amb temperatures inferiors a 5 graus negatius a l'interior

Imatge d'un vidre en què s'aprecia el fred que ha fet a l'Olleria
Imatge d'un vidre en què s'aprecia el fred que ha fet a l'Olleria / M. Nieves Sánchez

El fred hivernal arriba a la Comunitat Valenciana "per a quedar-se uns quants dies" després d'un període amb temperatures superiors al normal. De fet, aquest diumenge, dilluns i dimarts seran els dies amb la temperatura mitjana més baixa dels últims dos anys.

Segons dades d'Avamet s'han registrat -6,6 graus a Coratxà i -6,3 graus a Fredes (Baix Maestrat), -6,5 graus a Sorita i -5,2 graus a Vilafranca (Ports). A la Serra de Mariola i a la Font Roja s'han registrat valors de -6,4 i -5,6 respectivament. Al Racó d'Ademús, els Serrans, la Plana d'Utiel-Requena i la Vall d'Aiora-Cofrents ha baixat també localment dels -4 graus.

Les mínimes registrades a les capitals segons Aemet han sigut de 3,5 a Castelló de la Plana, 4 graus a Alacant i 4,9 a l'observatori de Vivers de València.

Durant aquesta jornada de diumenge s'espera un dia assolellat i molt fred, amb màximes previstes a la costa entre els 10 i els 14 graus.

Les gelades arribaran prop de la costa a l'inici de la setmana que ve. L'ambient fred i la sensació de gelor continuarà fins a mitjan setmana. Les temperatures màximes estaran entre 10 i 13 graus a la costa, amb gelades generalitzades a l'interior. Segons les previsions de l'Aemet registrarem els dies més freds dels dos últims anys.

Entre les restes de la borrasca Hannelore'i l'anticicló atlàntic penetrarà pel nord-est una massa d'aire fred continental, segons Aemet, que preveu igualment que el vent es calme, amb nits molt llargues i aire fred i sec. “Tots aquests ingredients afavoriran que les pròximes nits siguen molt fredes”. De dia, les temperatures també seran “inferiors a la mitjana normal”, encara que apunten que amb el vent fluix i el cel buidat “no serà tan intensa la sensació de fred”.

Caldrà seguir les previsions a partir de dimarts, quan augmentarà la probabilitat de precipitacions cap al litoral i cap al sud, que podrien ser de neu en cotes baixes, a partir de 300 a 600 metres.

També et pot interessar

stats