Quatre anys i mig de presó per als acusats del robatori de vi en el restaurant Atrio

Als condemnats se'ls imposa a més una indemnització conjunta i solidària de 753.454 euros

VÍDEO | Els cellers de Requena preveuen vendre més de 9 milions de botelles
Imatge d'arxiu d'un celler de Requena / À Punt NTC

L'Audiència Provincial de Càceres ha condemnat aquest dilluns a quatre anys i sis mesos de presó a Constantin Dumitru i a quatre anys a Priscila Guevara, els dos acusats de robar 45 botelles de vi de l'hotel-restaurant Atrio de la capital extremenya.

Als condemnats, com a autors responsables d'un delicte de robatori amb força en establiment obert al públic d'especial gravetat, se'ls imposa, a més, una indemnització conjunta i solidària de 753.454 euros, segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura en un comunicat.

L'Audiència considera com a fets provats que els dos acusats, d'acord comú i amb la finalitat d'obtindre un benefici il·lícit, van decidir que s'allotjara la dona a l'hotel Atrio de Càceres el dia 26 d'octubre de 2021, lloc que coneixien per haver estat prèviament planificant el robatori.

La reserva la feu únicament per la dona utilitzant un passaport suís fals, i posteriorment es va presentar l'home per a sopar i allotjar-se a l'hotel sense registrar-se, segons la sentència. Després de sopar en el restaurant de l'hotel, feren una visita guiada al celler i després pujaren a l'habitació.

Cap a les 2:10 hores de la matinada l'acusada va cridar a recepció per a demanar una ensalada i va entretenir l'únic empleat que es trobava en aquell moment a l'hotel-restaurant per fer-lo abandonar el seu lloc en recepció. L'acusat va aprofitar aquesta absència per a furtar la clau que obria el celler i accedir a la sala de tastos, on es va apoderar de les 45 botelles de vi que va guardar en una motxilla i dues bosses de gran grandària, i va pujar immediatament a l'habitació abans del retorn de l'empleat a la recepció.

Els acusats abandonaren precipitadament l'hotel, al voltant de les cinc de la matinada, segons la sentència; l'home amb la motxilla a l'esquena i les dues bosses amb les botelles, en les quals havia introduït quatre tovalloles del bany de l'habitació de l'hotel per a evitar que dringaren entre elles.

La sentència no és ferma i contra ella cal interposar recurs d'apel·lació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura.

També et pot interessar

stats