Preocupació entre els hotelers pel robatori de vins d’alta qualitat

Enguany ja n’hi ha hagut dos a Espanya, per valor de 175.000 euros i més de mig milió, respectivament

L'hoteleria valenciana està preocupada pels robatoris de vins d'alta qualitat / À Punt NTC

Els xefs i sommeliers de la Comunitat Valenciana han mostrat aquest dimecres la seua preocupació per un robatori aquest cap de setmana a Madrid, a un restaurant de 2 estrelles Michelin on han furtat 132 botelles que costen 175.000 euros. No és el primer gran robatori de vi enguany a Espanya, aquest estiu al restaurant Atrio d’Extremadura es van endur 45 botelles de vi valorades en 1.648.500 euros. 

El copropietari del restaurant Coque, Rafael Sandoval, ha parlat als mitjans aquest dimecres per a donar un missatge d’alerta als seus companys i companyes de sector: “Hui hem sigut nosaltres, però demà li pot passar a qualsevol”. El seu restaurant té una de les bodegues més importants d’Espanya i tenen moltes mesures de seguretat, afirma, i això no ha impedit el robatori dels grans caldos històrics, únics i irrepetibles que tenien al celler.

Pablo Ministro, xef i sommelier del restaurant Contrapunto de València, ha explicat a À Punt NTC que el destí de les botelles furtades és el mercat negre perquè ja no existeixen en cap altre lloc. I probablement acaben els cellers privats de gent amb molts diners i sap molt de vi, indica Ministro, que dubta que vagen a restaurants.

Preus elevats

El preu que pot arribar a assolir cada botella són 10.000, 12.000 o 16.000 euros “fàcilment”, assegura. Per això, s'especula que podria ser un encàrrec en què el demandant siga coneixedor de la bodega, els vins que té i els preus de les botelles.

Per això els restaurants amb celler important ja pensen en mesures de seguretat especials. És també el cas de Ministro, que explica que cada vegada en més restaurants la bodega està tancada amb pany i una clau que només té el sommelier. 

Mentre els locals reforcen les mesures de seguretat, la policia investiga qui ha sigut i on estan les botelles furtades, considerades com a obres d'art líquid.

També et pot interessar

stats