Cinquanta efectius de bombers treballaran esta nit per a poder estabilitzar l'incendi forestal a Cabanes

L'Ajuntament informa que la CV-146 que connecta el nucli principal amb la Ribera està tallada al trànsit per l'avanç del foc

Els bombers treballen en l'incendi forestal de Cabanes / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 d'abril 2024 - 16:32 Actualitzat: 24 d'abril 2024 - 22:48

Efectius dels bombers han treballat des de primera hora de la vesprada en l’extinció d’un incendi forestal que s’ha declarat este dimecres al migdia a Cabanes, a la Plana Alta. El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit la situació 1 del Pla Especial d'Incendis (PEIF) per la proximitat de béns no forestals a l'incendi. L'evolució del foc a última hora és favorable.

En l’extinció del foc han treballat durant la vesprada cinc dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, set unitats dels Bombers Forestals de la Generalitat, set mitjans aeris de la Generalitat i tres unitats helitransportades, tres coordinadors forestals i un camió nodrissa. Cinquanta efectius de bombers treballaran durant esta nit per a poder estabilitzar l'incendi forestal. Així mateix, la Diputació ha indicat que s'ha establit el lloc de comandament per a coordinar les tasques dels 50 efectius aproximadament que treballen per a evitar "una major propagació" de l'incendi, que no ha afectat cap habitatge ni ha motivat l'evacuació de cap veí.

L'Ajuntament de Cabanes ha informat que la CV-146 que connecta el nucli principal amb la Ribera està tallada al trànsit per l'avanç de l'incendi. A més, fonts de la Policia Local ha avançat a À Punt Notícies que el foc, ara per ara, ha afectat menys d’una hectàrea de terreny forestal. L'avanç de les flames, en qualsevol cas, ha portat de manera preventiva a desallotjar una dotzena de persones i al voltant d’una vintena d’animals que estaven en cinc casetes. 

El nivell de preemergència per risc d'incendis forestals hui és extrem a les comarques del nord i alt a la resta del territori valencià. Emergències ha recordat a través de les xarxes socials que s'han programat vols de vigilància preventiva, tal com estableix el Pla Especial d'Incendis Forestals en la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat a través del seu compte de X que està seguint de prop l'evolució de l'incendi i que manté contacte directe amb la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina. 

També et pot interessar

stats