"Quan veiérem les lesions de la dona, ens adonàrem que estava en un gran perill"

À Punt ha entrevistat els agents que participaren en l'exitós operatiu de rescat de la dona i el xiquet de dos anys segrestats des de la nit Nadal per la parella d'ella en un hotel d'Alcossebre

Entrevista als agents que participaren en l'operatiu de rescat de la dona i el xiquet de dos anys segrestats des de la nit Nadal per la parella d'ella en un hotel d'Alcossebre / À Punt NTC

El rescat amb èxit de la dona presumptament segrestada des de la nit de Nadal en un aparthotel d'Alcossebre (Baix Maestrat), té nom i cognom. Els del tinent Pablo Torres i el de l'agent Juan Manuel Sánchez, els guàrdies civils de la comandància de Benicarló que lideraren i executaren l'operatiu. Hagueren d'intervindre quasi a cegues, amb una informació molt elemental —una denúncia des de França de la filla de la víctima— i la complicació que suposava la coincidència, en la mateixa habitació, de l'agressor, la dona segrestada i el fill, de dos anys.

"En aquests moments cal tindre el cap fred", explica Sánchez. Al presumpte segrestador, un francés de 36 anys amb antecedents per maltractaments, el convidaren a eixir fora de l'habitació, on el detingueren, sense que el xiquet s'adonara del que estava passant. "El vaig entretenir amb la llanterna que portava i un altre joguet que tenia", ha explicat en una entrevista als informatius d'À Punt.

El cap de l'operació recorda el canvi de versió de la víctima, de 45 anys, una vegada van traure el seu presumpte captor de l'habitació. "Quan estava present semblava que tot estava bé, però quan el detinguérem es va posar nerviosa, va començar a plorar i es va desplomar. Llavors poguérem comprovar les lesions que tenia", relata el tinent Pablo Torres.

Quan l'home estava present ella deia que tot estava bé, però quan el detinguérem es va desplomar

"En veure les lesions, confirmàrem que la dona estava en gran perill", apunta l'agent Juan Manuel Sánchez, que no amaga la seua satisfacció personal per la solució satisfactòria de la intervenció. "A ulls del veïnat era un matrimoni més amb un fill de dos anys, sense res sospitós. Feien vida normal, però la dona estava tancada i només podria eixir amb ell", recorda Torres. La realitat és que la víctima estava postrada al sofà llit, on va rebre als agents. No podria ni moure's per les lesions que arrossegava a la cama, producte de les presumptes pallisses del detingut.

Dos mesos després mare i fill ha recuperat la llibertat, si bé la dona encara necessitarà un temps per a recobrar la salut física. La dona va rebre una primera assistència sanitària a l'habitació i després la van traslladar a l'Hospital Comarcal de Vinaròs, en companyia del fill. L'home està detingut com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere.

També et pot interessar

stats