Fins quan pagarem aquests preus de la llum?

El mes d’agost ha encadenat jornades consecutives de rècords històrics en la factura de la llum

Fins quan pagarem aquests preus de la llum? / À Punt NTC

Aquest dimarts s’ha registrat un nou rècord històric en el preu de la llum, per segon dia consecutiu i cinqué en el mes d'agost. Però demà també s’espera un nou rècord. 

Segons les previsions, la factura de la llum continuarà pujant en els pròximos mesos. La pregunta és fins quan. I sobretot, què ha de passar perquè deixe de pujar? Un equip d’À Punt Notícies ha parlat amb Santi Otxoa, director general de Goioner, i Francisco Azara, director general d’Azigrene, per intentar trobar respostes a aquesta situació extraordinària.

En l’últim any el preu s’ha triplicat i les perspectives no són molt encoratjadores. Els experts asseguren que s’espera que continue sent prou alta no només per al que queda de mes, sinó per al que queda d’any. 

Otxoa explica que hi ha aspectes en què el govern espanyol podria actuar, però un, que és com es conforma el preu del mercat, depén d’Europa. 

A la llarga, si baixa el preu del gas i de les emissions, que hi haja baixa demanda del país i que bufe molt el vent podrien contindre els preus. Així i tot, els experts es mostren negatius en l’evolució dels preus a la curta. 

També et pot interessar

stats