Punxar les rodes a les bicis de lloguer: l'última acció de sabotatge al turisme de masses a València

Els negocis asseguren que no són aliens a la frustració veïnal per la turistificació creixent, però defenen que el seu model és sostenible

L'última acció de sabotatge al lloguer de bicis per a turistes / À Punt NTC

Punxar les rodes de les bicis de lloguer als turistes. És l'última de les accions de sabotatge del moviment en contra de la turistificació a la ciutat de València. Les empreses de lloguer de bicicletes denuncien que les punxades són cada vegada més freqüents, que els genera molts costos i provoca gran malestar entre la clientela.

"Fa uns dies uns clients van vindre amb un paper pegat a la roda, que estava punxada amb una xinxeta", ha denunciat una de les propietàries d'estos negocis, ubicat al barri de Russafa. La zona és una gran torre de Babel, on els apartaments turístics guanyen terreny cada dia i el preu del lloguer està pels núvols. La tensió comença a ser palpable.

El missatge amb el qual apareixen és "Turist go home", en anglés: "Turistes, torneu a casa". És una invitació clara a tornar als seus països d'origen. "No sabem qui ho fa", ha denunciat un altre propietari. Asseguren que hi ha atacs intencionats a la platja, "com si la gent local estiguera cansada de tant de turista i tanta bicicleta", comenten. "El client ix a primera hora amb la bici durant tot el dia i, cada vegada amb més freqüència, hem de canviar la roda a la platja", han explicat.

Quatre d'estes empreses han decidit unir-se i crear una associació per a protegir el seu negoci, els vehicles de lloguer i els clients. Entre totes sumen més de 1.200 bicicletes en circulació. Asseguren que no són aliens a la frustració veïnal per la turistificació creixent de la ciutat, però defenen que volen "diversificar el turisme i no enviar-lo només a la catedral, sinó també a Benimaclet o Arrancapins, més sostenible".

Els actes vandàlics contra les bicicletes de lloguer se sumen al sabotatge de panys i pintures contra les vivendes turístiques, que també ha crescut a la ciutat en les últimes setmanes.

També et pot interessar

stats