Els punts negres per al bany interior a la Comunitat Valenciana

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer assenyala els punts amb major perillositat per al bany al llarg del recorregut del riu

L'embassament de Sichar, a Castelló, és un dels punts negres per al bany per la presència de llots.
L'embassament de Sitjar, a Castelló, és un dels punts negres per al bany per la presència de llots. / Shutterstock

Tractar de pal·liar la calor amb un escabussó en un riu, un pantà o un gorg pot comportar riscos per als banyistes per la seua profunditat, la presència de llots al fons o els corrents d'aigua, sobretot aquells subterranis. Per aquest motiu, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que depén del Ministeri per la Transició Ecològica, té una llista de punts de perillositat de la Comunitat Valenciana, on no és recomanable el bany.

Si bé no té competències per a prohibir ni regular l’ús ni l’accés a aquestes zones,  l’ens autònom ha identificat cinquanta zones perilloses per al bany en rius, assuts i embassaments del nostre territori.

La província d'Alacant té només un, ubicat al barranc de l'Encantada, al municipi de Planes (Comtat). La resta es concentren a les províncies de València, amb una vintena, sobretot a la Ribera Alta, la Canal de Navarrés o els Serrans; i de Castelló, amb el nombre més gran de punts negres, que podem trobar en comarques com l'Alt Millars, l'Alt Palància o la Plana Baixa.

També et pot interessar

stats