Els punts calents de l’incendi de Begís es concentren a Andilla i el Toro

Les previsions meteorològiques del cap de setmana podrien complicar la situació dels incendis

Els punts calents de l’incendi de Begís es concentren a Andilla i el Toro / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte al matí que de només existeixen flames en l’incendi forestal de Begís entorn dels municipis d'Andilla i el Toro, i ha anunciat que, al llarg del dia de hui, les 1.500 persones desallotjades podran començar a tornar a les seues llars.

L’anunci ha arribat després de la reunió que ha mantingut amb els posts de comandament avançat dels incendis forestals de Begís i de la Vall d’Ebo, en què ha recalcat que a hores d’ara s'ha estabilitzat el perímetre al voltant dels 140 quilòmetres, després d’haver cremat unes 19.000 hectàrees afectades. 

Aquest dissabte al matí s’han incorporat una quarantena de mitjans aeris a les tasques d'extinció, on han estat treballant durant tota la nit dèsset unitats de bombers de la Generalitat i del Consorci de Castelló, nou autobombes i més de 140 militars de l'UME. 

Amb tot, les previsions meteorològiques per al cap de setmana, marcat per les altes temperatures, forts vents i un risc extrem per incendis a tot el territori, el cap del Consell ha recordat que “ha de primar la prudència més que mai”.

Fernando Kindelan, cap d'intervenció de l’incendi, s’ha mostrat lleugerament optimista, tot i que "l'incendi està prou calent i el perímetre és enorme". Al llarg de la jornada, ha explicat, hi haurà reproduccions del foc. Kindelan, però, confia que entre aquesta vesprada i aquesta nit es puga “pujar un escaló més en el grau de refredament” d’aquest incendi.

Quatre carreteres tallades

Segons les últimes informacions publicades per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, quatre carreteres continuen tancades a causa de l’incendi forestal de Begís. Les vies afectades, ubicades a les comarques de l'Alt Palància i els Serrans, són l'N-234, CV-235, CV-236 i la CV-245.

També et pot interessar

stats