Puig es reuneix amb l’ambaixador del Regne Unit per a facilitar l’arribada de turistes britànics aquest estiu

La Generalitat vol que el govern de Boris Johnson considere la Comunitat Valenciana regió segura, enlloc de considerar l'estat espanyol com un territori únic

Imatge d'arxiu de la platja de Benidorm
Imatge d'arxiu de la platja de Benidorm / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, viatja aquest dilluns a Madrid per a reunir-se amb l'ambaixador del Regne Unit, Hugh Elliott. L'objectiu de la trobada és buscar solucions que faciliten l'arribada aquest estiu del turisme britànic a la Comunitat Valenciana, “un dels territoris més segurs d’Europa” segons destacava Puig dijous passat durant la sessió de control a les Corts.

El mercat britànic és una pota estratègica per al turisme valencià, ja que suposa un 60% dels viatgers estrangers que arriben a la Comunitat Valenciana, segons xifres de la patronal hotelera Hosbec. El sector alerta que sense el mercat internacional el turisme no es recuperarà a l'estiu.

Per això, la Generalitat vol que el Regne Unit valore el territori de la comunitat com a regió en lloc de considerar l'estat espanyol com una única unitat que té una incidència mitjana del virus cinc vegades superior a la valenciana (144 contagis per cada 100.000 habitants mentre que la valenciana no arriba a 30, segons l'última actualització del Ministeri de Sanitat).

De fet, segons les últimes dades publicades pel Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties, la Comunitat Valenciana és la tercera regió europea amb la incidència acumulada més baixa. De les regions de més d'un milió d'habitants, només altres dos pràcticament despoblades a Finlàndia presenten una situació epidemiològica més favorable.

Però el govern de Boris Johnson recomana no viatjar enguany a Espanya perquè té el semàfor en groc (risc mitjà) i no la consideren una destinació segura contra la Covid-19, per la qual cosa és necessari guardar deu dies de quarantena a la tornada. 

Al final d'abril la Generalitat va informar que Turisme havia iniciat converses diplomàtiques amb el Regne Unit i li havia sol·licitat, a través del consolat, que s'establira un corredor segur per al turisme amb la Comunitat Valenciana. Unes converses que fan un pas endavant en la reunió d’aquest dilluns. 

També et pot interessar

stats