La Generalitat sol·licita formalment al Regne Unit establir un corredor segur per al turisme

La Comunitat té la incidència acumulada més baixa d'Espanya i es reivindica com a destí segur per als britànics

Platja de Benidorm, una de les localitats turístiques que més acusa el descens del turisme estranger
Platja de Benidorm, una de les localitats turístiques que més acusa el descens del turisme estranger / Europa Press

Turisme obri converses diplomàtiques amb el Regne Unit per a reclamar un corredor turístic específic amb la Costa Blanca a partir del 17 de maig. L'objectiu és assentar les bases d'una recuperació del sector durant el segon semestre d'enguany. Francesc Colomer, el secretari autonòmic de Turisme, considera que la Comunitat Valenciana pot demostrar que no hi ha risc i que podem funcionar com una illa.

La Costa Blanca rebia més de tres milions de turistes britànics cada any i és el lloc de residència per a 70.000 ciutadans del Regne Unit. La Generalitat ha sol·licitat al govern britànic a través del consolat una sol·licitud en què demana que la Comunitat Valenciana tinga un corredor segur amb el Regne Unit.  Ara treballa amb la Secretaria d'Estat. La patronal hotelera, per la seua banda, envia als turoperadors les xifres de la pandèmia setmanalment, per a generar confiança i donar-los arguments perquè pressionen el seu govern.

Les dades avalen la petició perquè la Comunitat Valenciana té la incidència més baixa d’Espanya, tant com Balears o Canàries, que sí són ja destinacions segures per als britànics.

El vicepresident de la patronal hotelera Hosbec, Federico Fuster, considera que el bon ritme de la vacunació i la possibilitat de finançar les PCR per als turistes que arriben, poden ser clau per a la recuperació més o menys imminent del mercat britànic.

També et pot interessar

stats