Puig es pronuncia sobre la situació d'Oltra: "Respecte absolut a la justícia"

L'oposició augmenta la pressió perquè la vicepresidenta del Consell dimitisca o el president la destituïsca en el càrrec

El cap del Consell, Ximo Puig, aten els mitjans de comunicació aquest divendres a Almussafes, en un acte al qual assistia junt a la ministra Maroto
El cap del Consell, Ximo Puig, atén els mitjans de comunicació aquest divendres a Almussafes, en un acte al qual assistia amb la ministra Maroto / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de juny 2022 - 12:47 Actualitzat: 10 de juny 2022 - 14:09

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat, respecte a la situació de la vicepresidenta, Mónica Oltra, que ell té "un respecte absolut a la justícia".

El cap del Consell es pronunciava així després que aquest dijous es coneguera l'escrit remès per la Fiscalia de València a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Aquest òrgan estima que és competent per a instruir el cas del presumpte encobriment dels abusos sexuals per part d’un monitor d’un centre de menors, exmarit d’Oltra, a una adolescent tutelada.

Sobre aquesta qüestió, Ximo Puig, ha manifestat: "Com sempre que hi ha un procés judicial, respecte absolut a la justícia".

L'oposició redobla la pressió perquè Oltra dimitisca

La pressió de l'oposició sobre Oltra creix a mesura que passen les hores. Davant la possible imputació de la vicepresidenta com a investigada en la causa, el president del PPCV, Carlos Mazón, ha carregat un dia més contra ella i ha remarcat que el que és vertaderament "dramàtic" i "cridaner" és que "Mónica Oltra encara és la que tutela els menors a la Comunitat Valenciana gràcies a Ximo Puig". "Em pareix prou greu, parla per si mateix", ha dit Mazón, que s'ha preguntat fins a quan el cap del Consell la mantindrà en el càrrec.

A parer seu, la número dos del govern valencià comet un error, potser "deliberat", quan "acusa els altres d'una cacera en contra d'ella". "L'única persona que ha sigut víctima en tot açò és la menor que ha patit els abusos, que estan provats per sentència judicial", ha afegit, contundent.

Des de Ciutadans, la síndica a les Corts, Ruth Merino, ha recordat que la Fiscalia demana la imputació d'Oltra per tres delictes "molt greus" i remarca que els dirigents polítics han de ser exemplars en el comportament: "Crec que ella [Oltra] ha deixat de ser-ho fa moltíssim de temps", ha subratllat.

També et pot interessar

stats