Puig insisteix a salvar vides, ocupacions i empreses, “per aquest orde”

El cap del Consell ha posat de manifest que l'objectiu marcat és aconseguir els 50 casos per 100.000 habitants.

Ximo Puig aquests dimarts
Ximo Puig aquests dimarts / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit que la prioritat de la Comunitat Valenciana en la lluita contra la pandèmia sanitària de la Covid-19 és “salvar vides, ocupacions i empreses, però per aquest orde”.

El cap del Consell s'ha referit a la caiguda de la taxa de contagis en l'última setmana, en què s'ha passat de més de 1.000 casos per 100.000 habitants a uns 500, i ha apel·lat a la “prudència” en la desescalada per a no “malbaratar” l'esforç realitzat per la societat valenciana contra el virus. Puig ha posat de manifest que l'objectiu marcat és aconseguir els 50 casos per 100.000 habitants i que tot i que “es progressa de manera adequada”, encara s'està “lluny”.

Preguntat per si s'alleujaran les restriccions a partir de l'1 de març, ha assenyalat que quan s'acabe l'actual pròrroga caldrà “prendre decisions pensant en l'interés general i en la salut”, i que farà una reflexió de la situació perquè és conscient del “greu mal que s'infringeix” a una part important de la societat amb les limitacions des del punt de vista econòmic, però també “psicològic i emocional”.

Ha recalcat que “a ningú li agraden les restriccions” i que li agradaria “més prompte que tard suavitzar-les”, encara que és conscient que no pot ser un procés “disruptiu ni passar del blanc al negre” ràpidament. Ha advocat per ser el més “prudent possible” i ha demanat “comprensió” en el seu intent per buscar “equilibris perquè el fonamental és la salut de les persones”. Per tot això, Puig ha subratllat que ara l'“obsessió és vacunar les persones més vulnerables”.

Sobre les protestes del sector de la restauració, ha assegurat que no es tracta de criminalitzar ningú “sinó de fer possible superar la pandèmia amb seguretat i d'estar en condicions d'arribar a la normalització” dins d'una situació “enormement difícil”.

Entorn de la creació de corredors sanitaris segurs, per exemple amb el Regne Unit, el cap del Consell s'ha decantat per constituir un espai segur de persones vacunades i immunitzades en l'àmbit europeu.

També et pot interessar

stats