Puig destaca que el 41% de la població susceptible de rebre la tercera dosi "ja està vacunada"

El president afirma que "d'ací a pocs dies" començarà la vacunació pediàtrica als xiquets de 5 a 11 anys

Ximo Puig aquest divendres a Xixona
Ximo Puig aquest divendres a Xixona / À Punt NTC

El 41% de la població valenciana susceptible de rebre la tercera dosi contra la covid-19 "ja està vacunada". Així ho ha destacat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que també ha avançat que "d'ací a pocs dies" començarà la vacunació pediàtrica als xiquets de 5 a 11 anys.

En aquest moment a la Comunitat Valenciana s'està administrant les terceres dosis al personal sociosanitari, els majors de 60 anys i les persones amb una monodosi de Janssen. A més, el 13 de desembre arribarà a Espanya la primera remesa, amb 1,3 milions de dosis pediàtriques de Pfizer. La Comunitat Valenciana començarà la campanya de vacunació als menors almenys una setmana abans que acaben les classes per les vacances de Nadal.

Puig ha fet aquestes declaracions a Xixona, bressol del torró, que ha acollit per primera vegada en la seua història una reunió del ple del Consell coincidint amb la inauguració de la tradicional Fira de Nadal de Xixona, amb el torró com a autèntic protagonista del 3 al 8 de desembre.

"Hui comença Nadal a la Comunitat Valenciana amb aquesta fira del torró, un producte valencià d'excel·lència", ha dit Puig, que ha ressaltat que vora el 50% del torró que es fa Espanya s'elabora a Xixona.

"Un Nadal que hem de viure amb cautela, però intentant retrobar-nos emocionalment després de mesos de patir", ha apuntat el cap del Consell, que ha recomanat a la gent que es vacune. "El que es tracta és de protegir-nos al màxim i mantindre la prudència en les celebracions, però, així i tot, hem de viure un Nadal de retrobament i afecte".

La Fira de Nadal de Xixona

La Fira de Nadal de Xixona s'ha convertit en un autèntic reclam econòmic i turístic a la comarca de l'Alacantí, amb més de 100.000 visitants en l'última edició. Tallers de manualitats per a xiquets, recorreguts pel poble en un trenet, degustació de dolços, visita a fàbriques, elaboració del torró i foodtrucks són alguns dels al·licients d'aquesta fira.

També et pot interessar

stats