Puig descarta l'aplicació del certificat Covid als llocs de treball

La Generalitat estudia la possibilitat que es faça servir en la restauració, els festivals i grans esdeveniments

Debat sobre el certificat Covid
Una imatge d'arxiu del certificat Covid al mòbil / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dissabte que ara per ara no s'està estudiant l'opció d'instaurar el certificat Covid en els llocs de treball, com fa a Itàlia, encara que ha matisat que "totes les mesures que servisquen per a donar seguretat mereixen reflexió".

És en l’aplicació d’aquest certificat en la restauració, l'oci nocturn i els espais públics on estan concentrant-se els esforços de la Generalitat en aquests moments, i en especial en els esdeveniments que aglutinen un gran nombre de gent com els festivals.

De moment s'està estudiant si el jutjat podria informar positivament sobre aquest requeriment. Per altra banda, el president també ha explicat la necessitat del diàleg amb aquests sectors per a posar en comú com fer-ho possible.

Segons Puig, "el certificat Covid podria ser una bona iniciativa per tal de garantir a totes les persones que han pres la decisió positiva de vacunar-se, que és la immensa majoria, que tinguen la seguretat quan van a espais públics".

Pel que fa al possible termini per a començar a aplicar el certificat Covid, el cap del Consell ha remarcat que el 9 d'octubre és la data marcada per a obrir una nova etapa a la Comunitat Valenciana.

El sector hoteler es mostra reticent

Vicente Pizcueta, portaveu de la Coordinadora d’Empreses d’Oci i Hoteleria, ha afirmat que si aquest debat suposa l’endarreriment de la desescalada encara més, “aleshores preferim que s’anul·le el carnet de certificació”. Entre els inconvenients per als professionals del sector, destaca les dificultats econòmiques que travessen els locals més menuts, ja que haurien de dedicar a una persona només a aquesta labor.

També et pot interessar

stats