Puig anuncia que el nou finançament universitari estarà al novembre i s'aplicarà el 2023

Aquest nou model haurà de ser prèviament "debatut i ratificat en el si de les universitats públiques valencianes" perquè entre en vigor

Puig assisteix a l'acte d'obertura del curs 2022-2023 de les universitats públiques, que s'ha celebrat en la Universitat Miguel Hernández d'Elx  @UniversidadMH
Puig a l'acte d'obertura del curs de les universitats públiques a la Universitat Miguel Hernández d'Elx / Generalitat

El Consell presentarà el novembre vinent la proposta del nou model de finançament de les cinc universitats públiques valencianes perquè tinga una aplicació "immediata", mitjançant la seua inclusió en els pressupostos generals de la Generalitat de 2023.

Així ho ha anunciat el president, Ximo Puig, en l'arrancada del curs acadèmic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) en presència de les rectores de les universitats de València, Jaume I de Castelló, Alacant, Politècnica de València i la d'Elx.

Puig ha sostingut que aquest nou model de finançament universitari haurà de ser prèviament "debatut i ratificat en el si de les universitats públiques valencianes" perquè entre en vigor.

"Era una exigència i hui li donem resposta", ha postil·lat Puig, qui acabava d'escoltar la intervenció del rector amfitrió, Juan José Ruiz, de la UMH, amb la demanda que fa anys que els rectors valencians expliciten la necessitat d'aquest nou model de finançament.

El president ha continuat que, en paral·lel, el seu govern continua treballant amb les universitats per a desbloquejar "com més prompte millor" la negociació del conveni col·lectiu amb l'objectiu de "millorar les condicions dels empleats de les universitats".

També et pot interessar

stats