El PSPV presentarà mocions als consistoris amb governs de PP-Vox contra la "censura cultural"

Consideren que la nova situació urgeix a implementar polítiques que promoguen la llibertat

Centenars de persones es manifesten davant la Biblioteca Municipal de Borriana
Centenars de persones es manifesten contra la censura davant la Biblioteca Municipal de Borriana / Twitter: @llenguacat

El PSPV-PSOE ha anunciat aquest dijous que presentarà mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a rebutjar la "censura cultural" que estan promovent els governs del Partit Popular i de Vox.

Així ho ha anunciat el secretari de Relacions Institucionals del partit, Rubén Alfaro, després de la trobada sobre municipalisme i formació que han celebrat aquesta vesprada els socialistes valencians per a fixar les pròximes iniciatives que promourà el partit als ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el dirigent socialista ha alertat que en les últimes setmanes els pactes de la dreta i l'extrema dreta estan “promovent la censura cultural dels nostres artistes” i ha defés que enfront de la censura, els i les socialistes defendran “la nostra cultura i els nostres artistes”. “Hem de rebutjar de manera contundent la censura cultural i la reculada que estan suposant les polítiques del Partit Popular i l'ultradreta”, ha insistit.

Amb això, des del PSPV-PSOE han fet valdre que en els últims anys de govern de Ximo Puig la Comunitat Valenciana ha avançat molt en l'àmbit cultural i han explicat que s'ha anat oferint cada vegada més una programació diversa que ha servit d'element d'educació, cohesió i desenvolupament social. Per això lamenten que d'ací a unes setmanes s’haja passat de ser referent cultural a notícia nacional i internacional per pràctiques la censura del Consell del PP-VOX i han instat els municipis valencians a “rebutjar la reculada cultural en la nostra terra”.

“La nova situació política fa més urgent que mai implementar polítiques culturals que promoguen la llibertat i que rebutgen qualsevol mena de censura en tots els nostres municipis”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats