La prudència, tònica als municipis costaners en la nit de Sant Joan

Les policies locals destaquen que ha sigut la nit "més tranquil·la de la història": entre els pocs incidents destaquen dos ferits a València.

Un agent de la Policia Local de València vigila la platja de la Malva-rosa

Els municipis valencians recordaran aquesta nit de Sant Joan, la més curta de l'any, com una de les més atípiques de la història i sense fogueres a vora mar. Les platges tornen a estar obertes aquest dimecres després que moltes s'hagueren blindat la nit anterior per a evitar grans aglomeracions i previndre contagis de coronavirus. La prudència ciutadana, les mesures de prevenció i la presència de les forces de seguretat en les platges que estaven tancades han sigut la tònica imperant als municipis costaners, incloses les tres capitals. Alguns, com ara Vinaròs, Torreblanca, Piles, Tavernes de la Valldigna, Xàbia o Calp sí que van permetre l'accés als arenals amb algunes limitacions, ja que no s’hi podia fer foc.

La nit ha sigut en general tranquil·la a tota la Comunitat Valenciana, llevat d'alguns incidents molt concrets. El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) informa que a València s'han registrat dos ferits, un d'ells per arma blanca. Al jove, de 21 anys, l'apunyalaren en un braç al passeig de Neptú a la matinada. En un primer moment, el va atendre un equip mèdic del SAMU i, posteriorment, el traslladaren a l'Hospital Clínic. Un segon home va ser també agredit per diverses persones al carrer de José Maestre. Presentava nombroses contusions i el traslladaren a l'hospital General Universitari.

Des de la Regidoria de Protecció Ciutadana de València han destacat l'absència d'incidents significatius a les platges de la ciutat, vigilades per un ampli dispositiu de vora 200 agents amb l'ajuda de drons. El responsable, Aarón Cano, ha valorat el civisme que ha mostrat la ciutadania: "Demanem responsabilitat i la ciutat ha respost molt bé. Així eixirem amb molta fortalesa d'aquesta crisi" ha assegurat el regidor.

D'altra banda, a la Romana (Vinalopó Mitjà), un altre home ha necessitat atenció mèdica per les ferides que presentava, després que el localitzaren en un camí dels afores del municipi. L'equip sanitari va traslladar-lo a l'Hospital d'Elda.

A la resta de localitats costaneres, la nit ha sigut més tranquil·la. És el cas d'Alacant, on la Policia Local la defineix com "la més tranquil·la de la història”. Les cinc platges i les cales del cap de l'Horta estaven tancades i, segons ha explicat un agent a À Punt "no hi ha hagut pràcticament incidències, ni tan sols cridades". La Policia Local de la ciutat només va haver d'intervindre en alguns botellots i s'han estés deu denuncies per consum d'alcohol.

A Castelló, la nit de Sant Joan ha conclòs sense altercats, i les forces de l'ordre han destacat que enguany no hi ha hagut "afluència massiva" a les platges. La policia local ha informat que no s'ha interposat cap denuncia. Als municipis que obriren els arenals, com ara Benicàssim, la nit també va transcórrer sense incidències: "La gent podia accedir i passejar tranquil·lament", ha assenyalat un agent de la policia.

També et pot interessar

stats