Protesta a la residència de majors de Silla per falta de personal d'infermeria a l'estiu

Els auxiliars d'inferemeria del centre denuncien que hi ha nits amb un únic empleat per a atendre fins a 48 persones, moltes dependents

Protesta a la residència de Silla

Treballadors i treballadores de la residència de persones majors de Silla, a l'Horta, està en peu de guerra per la manca de personal d'infermeria de cara a l'estiu. Aquest dilluns s'han citat a les portes del centre per a denunciar les condicions en què han de treballar i reivindicar que s'augmente la xifra d'infermers i infermeres. 

La plantilla del geriàtric denuncia que hi ha nits en què un únic auxiliar ha d'atendre fins a 48 residents, la majoria dels quals són dependents i presenten dificultats de mobilitat. "És impossible que una auxiliar sola puga fer quaranta canvis posturals en una nit", ha declarat Eva Anestal, supervisora d'Infermeria en el centre. La feina ix gràcies a l'ajuda dels infermers i les infermeres, explica un dels tècnics auxiliars, que tiren una mà "quan no haurien de fer-lo" perquè no és una tasca que els corresponga.

Durant la pandèmia, als setze tècnics auxiliars d'infermeria que treballen en la residència se'ls ha afegit un reforç de quatre més amb contractes covid, que continuen contractats. Però les vacances d'estiu han deixat ara la plantilla sota mínims, fins al punt que hi ha companys que no han arribat a tindre substitució en aquest període estival, segons explica una de les treballadores. 

El descans vacacional ha provocat que aquest geriàtric es quede sense facultatius durant el mes de juliol. Les urgències s'han de remetre al centre de salut de Silla, però la majoria s'atenen telefònicament i, en cas que siga greu, es trasllada directament a l'hospital. "Els expliques per telèfon què li passa al resident, però no venen ací a valorar-lo", lamenta la cap d'Infermeria. 

Per la seua banda, la Conselleria d'Igualtat Social i Polítiques Inclusives argumenta que la falta de metges del sistema sanitari impossibilita cobrir les vacants d'estiu. Sobre la mancança d'auxiliars d'infermeria que denuncia la residència de Silla, apunta que el centre té una ràtio superior a la mitjana i que s'han cobert les vacances amb sanitaris d'aquesta categoria laboral. Segons ha recordat la Comunitat Valenciana ha prorrogat els contractes de reforç per la covid.

També et pot interessar

stats