Els metges rebutgen anar a treballar amb covid-19, com indica Sanitat Universal

Les noves mesures organitzatives recullen que els professionals sanitaris positius amb símptomes lleus hauran d'acudir al seu lloc de treball amb mascareta, llevat que treballen en Oncologia o l'UCI

Una UCI en arxiu
Una UCI en arxiu / À Punt NTC

El Col·legi de Metges de València ha rebutjat aquest dilluns les noves mesures organitzatives de la Conselleria de Sanitat Universal en resposta a la covid-19, que estipula que els professionals sanitaris que siguen positius amb símptomes lleus hauran d'acudir al lloc de treball amb màscara, llevat que treballen en Oncologia o l'UCI.

La modificació prové d'una normativa que ha aprovat el Ministeri de Sanitat i que pot convertir en element transmissor de la malaltia els professionals que continuen lluitant contra el virus, segons alerta el col·lectiu professional.

Els metges recorden que les últimes xifres que s'han donat a conéixer sobre la incidència de la covid-19 a la Comunitat Valenciana mostren un augment de contagis i un increment de les persones ingressades als hospitals i a les UCI. Per tant, el Col·legi de Metges de València considera incomprensible que es prenga aquesta mesura que afecta els metges i la resta de personal, mentre que es continuen prohibint les visites als centres sanitaris per evitar, precisament, que es convertisquen en focus de contagi.

Així mateix, "lamenta profundament que la denunciada falta de personal, reconeguda pel mateix conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, principalment amb vista a l'estiu i les vacances estivals, servisca d'excusa perquè s'implante aquesta mesura perjudicial tant per als metges com per als pacients".

També et pot interessar

stats