La proposta de rebaixar l’edat penal mínima per a jutjar els delictes sexuals rep opinions contràries

La proposta es fa després de constatar que cada vegada els agressors i les víctimes d'agressions sexuals són més joves

Proposta per a rebaixar l’edat penal mínima dels 14 als 12 anys per a jutjar els delictes sexuals / À Punt NTC

Es multipliquen les veus contràries a la proposta de rebaixar dels 14 als 12 anys l'edat penal mínima per a jutjar els delictes sexuals. La proposta parteix de constatar que cada vegada els agressors i les víctimes d'agressions sexuals són més joves, entre 10 i 12 anys, i els delictes sexuals comesos per menors de 14 anys augmenten.

Ho ha demanat la fiscal superior de la Comunitat Valenciana i, tant el Col·legi d'Educadors Socials com la consellera de Justícia i la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, han mostrat la seua disconformitat al canvi. Aposten per buscar alternatives.

La declaració d'intencions es produeix en l'acte d'entrega a les Corts de la memòria de l'any de la Fiscalia. Teresa Gisbert, fiscal superior de la Comunitat Valenciana, afirma que “s'ha d’intervenir en el mateix moment en què determinats menors que, als 12 o 13 anys, ja estan cometent agressions sexuals”.

Per contra, Gabriela Bravo, consellera de Justícia, ha deixat clar aquest dimarts que “no és partidària de la intervenció directa de la llei penal del menor. Encara que la finalitat siga educativa, també contempla privacions de llibertat”, ha declarat.

Les opinions contràries també han vingut de Pilar Bernabé, delegada del Govern espanyol, que subratlla que “amb l’educació i formació podem combatre situacions que no volem per als nostres xiquets”. A més, el col·lectiu d'educadors socials assegura que la llei del menor ja contempla l'aplicació de programes de reeducació, però diuen que són clarament insuficients.

També et pot interessar

stats