Els propietaris de la vivenda de Moixent que es va enfonsar sobre el Cànyoles reclamen solucions des del 2016

La solsida no va agafar, per minuts, l’ama de la vivenda a la part de la casa que va caure

La propietària de la vivenda enfonsada de Moixent reclama solucions / À Punt NTC

Els propietaris de la vivenda de Moixent, a la vora del Cànyoles, que el cap de setmana es va enfonsar parcialment reivindiquen solucions per a afiançar la seua vivenda. Asseguren que des del 2016 estan reclamant solucions a les administracions, tant a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com a l’Ajuntament, però no arriben.

“Les administracions es culpen les unes a les altres, però no fan res”, apunta Julio Mollá, fill dels propietaris d’aquesta vivenda que ara s’ha quedat sense terrassa posterior perquè se l’ha tragada el llit del Cànyoles.

Els propietaris lamenten que no puguen intervindre en la part de la casa que dona al riu perquè les administracions no autoritzen les obres. L’alcalde, Guillermo Jorques, per la seua banda, apuntava a les pluges dels últims dies com a causa de la solsida. Els tècnics municipals visitaven aquest dilluns la vivenda per a determinar si calen actuacions immediates perquè els danys no vagen a més.

La part posterior de la vivenda que recau sobre el Cànyoles i que es va desprendre el cap de setmana
La part posterior de la vivenda que recau sobre el Cànyoles i que es va desprendre el cap de setmana / Ajuntament de Moixent

Tant els propietaris com l’alcalde han confirmat que la part de la casa que s’ha enfonsat es va afegir fa dècades a la vivenda, originària de principis del segle XX, però també les dues bandes s’han compromés a col·laborar, sempre que els permeten fer les obres.

En estar ubicada la casa en una de les riberes del riu, cal l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, segons han indicat els propietaris.

La propietària de la vivenda, Vicenta Navalón, relatava a À Punt el gran esglai que va patir en veure, des del soterrani, com s’havia clevillat tota la paret que donava al riu i que ara ha quedat convertida en enderrocs.

En adonar-se d’aquest fet, va eixir corrent de l’habitacle i va telefonar els seus fills. Segons després, abans que ningú arribara a sa casa, mitja vivenda va caure sobre el Cànyoles. 

També et pot interessar

stats