Prop de 33.000 persones van ser ateses per problemes amb l'alcohol, la cocaïna i el cànnabis en 2020

La Conselleria de Sanitat ha donat a conéixer les dades de persones ateses a les unitats de conductes addictives en el Dia internacional de la lluita contra l’ús indegut i tràfic il·lícit de drogues

Legalitzat al Canadà el consum de productes comestibles amb cànnabis
Sota el lema “Parlem de drogues, la informació salva vides”, Salut Pública lluita contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues / À Punt NTC

Amb motiu del Dia internacional de la lluita contra l’ús indegut i tràfic il·lícit de drogues, que se celebra aquest dissabte 26 de juny, la Direcció General de Salut Pública ha donat a conéixer les dades de persones ateses per adiccions a les diferents unitats de conductes addictives de la Comunitat Valenciana. En total, el 2020 s’hi han atés 32.947 persones, el 71% dels quals van ser homes.

Sota el lema “Parlem de drogues, la informació salva vides”, la Conselleria de Sanitat ha emfatitzat la necessitat d'un millor coneixement per a contrarestar l’impacte del consum de drogues en la salut, la governança i la seguretat. 

S'hi van atendre 9.401 les persones per problemes amb l'alcohol, 6.500 més per la seua addicció a la cocaïna i 5.025 per consum de cànnabis. Per la seua banda, 4.521 persones van rebre atenció per addicció al tabac, 3.053 a l'heroïna i 1.794 persones més pel consum de benzodiazepines. Així mateix, Salut Pública ha destacat el diagnòstic de ludopatia o joc patològic, que ocupa ara per ara el 4,47% sobre el total dels diagnòstics. 

El 2020, s'ha destinat un pressupost de més de 3 milions de euros per al finançament de les accions implementades per 87 d'aquestes unitats en les quals participen més de cinc-cents municipis de la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats