La prolongació de la CV-60 a la Safor enfronta dirigents de Compromís i el PSPV

Compromís s'ha posicionat en contra d'aquesta infraestructura, mentre que el PSPV-PSOE de la província de València ho ha fet a favor. La plataforma Per l'horta de la Safor ha convocat una concentració de protesta aquesta vesprada

La CV-60 crea polèmica a la Safor / À Punt NTC

L'ampliació de la CV-60 al seu pas per la Safor està causant posicions enfrontades entre els qui consideren que afavorirà la connexió entre l'interior i la costa, i aquells que estan en contra per la contaminació sonora i les seues conseqüències en el paisatge i el medi ambient.

Actualment la carretera arriba fins a Palma de Gandia, però el projecte de prolongació pretén que es connecte amb l'AP-7 i amb la nacional 332 per a evitar que el trànsit d'aquesta via d'alta capacitat haja de ser absorbit per dos carreteres secundàries. Amb les intervencions, el trànsit que afecta poblacions com el Real de Gandia, Potries, Beniarjó o Almoines es desviaria per una nova infraestructura en altura que inclouria carrils bici.

L'alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez de la formació Compromís, s'ha pronunciat públicament en contra de la prolongació, i demana que es "paralitze el projecte" mentre busquen altres alternatives per a frenar la destrucció de l'horta. La mateixa postura ha pres la direcció provincial del partit, que ha declarat que l'obra suposa una "solució irreversible" i que per aquesta raó és necessari "seure i dialogar".

Arcadi España, conseller de Política Territorial i Obres Públiques, s'ha mostrat obert a conversar i a la modificació del projecte, encara que recorda que es tracta d'una reivindicació històrica demanada per la comarca.

En la posició contrària a Compromís està el PSPV-PSOE de la província de València, que ha manifestat el seu suport a la prolongació de la CV-60, en considerar aquest projecte un "eix clau" per a vertebrar les comarques centrals i dinamitzar "el desenvolupament econòmic d'aquestes comarques".

Així mateix, la secretària de Medi Ambient de la comissió executiva provincial, Carmen Antequera, ha valorat la sensibilitat del projecte per la seua precisió mediambiental, fomentant la mobilitat sostenible i respectant l'entorn paisatgístic. Aquest s'ha sotmés a avaluació ambiental i compta amb un estudi d'integració paisatgística favorable.

Davant d'aquest replantejament d'infraestructures, la plataforma Per l'horta de la Safor ha convocat una manifestació aquest diumenge al CEIP Sant Marc de Beniarjó, per a mostrar el seu rebuig, i a la qual han acudit 400 persones. L'agrupació ha qualificat la prolongació de la CV-60 d'"obra faraònica innecessària" que tindria un impacte "molt violent" sobre gran part de l'horta històrica i el patrimoni hidràulic mil·lenari de la Safor.

Per als manifestants, el disseny proposat està basat en les necessitats dels anys 90 i consideren que es pot solucionar de manera menys agressiva, amb enllaços lleugers d'un sols carril en lloc de l'autovia projectada.

També et pot interessar

stats